Mød rektor

carsten150Kruses Gymnasium et et overskueligt gymnasium, hvor du ikke drukner i mængden, men bliver lagt mærke til i det daglige.

Vores størrelse er vores styrke. Vi er store nok til, at vi kan tilbyde den faglighed, som vores elever ønsker. Samtidig er skolen lille nok til, at der hurtigt opstår en genkendelighed blandt eleverne og lærerne. På Kruse er du i høj grad et menneske og ikke et nummer i rækken. Det tror jeg også har en stor betydning for elevernes trivsel. Vi har en meget lav frafaldsprocent, og vi er hurtige til at spotte, hvis der er elever, som mistrives – og så tager vi hånd om problemet.

Når jeg følger eleverne fra 1.g til 3.g ser jeg, at de gennemgår en kæmpe forandring. De går fra at være elever til at blive studerende, som er klar til en videregående uddannelse. Vi er fra første dag klar til at give vores elever et stort ansvar for deres eget studie. Det er nemlig elevernes eget ansvar at planlægge og disponere over deres tid og lektier. Det gør dem til selvkørende og reflekterende unge, der tager ansvar for sig selv og deres klassekammerater.

 

Rektor Carsten Gade