Festudvalg

 Festudvalg

Kruse-festerne

Festudvalget står for at holde gymnasiefesterne på Kruses Gymnasium. Udvalget står for at planlægge og sørge for alt mht. festerne (“kruse-fester” som de bliver kaldt blandt elever). Dette indebærer at arrangere festerne, at gøre skolen klar til fest ved at pynte op, lave scene, få varmet baren op samt at møde op på skolen kl. 10 lørdagen efter en krusefest for at gøre rent.

Festudvalget mødes direkte efter skole de fredage, der er fest, og begynder at ordne skolen. Dette er typisk klaret på 2 timer, hvorefter festudvalget hygger med at gøre sig klar til fest. Festudvalget giver både mad og drikke (øl, sodavand, cider) til medlemmerne i udvalget. Derefter bliver resten af skolen samt gæster lukket ind, og når festen er slut, bliver medlemmerne af festudvalget typisk på skolen og sover for at rydde op næste morgen.

Krusefesterne har mange forskellige temaer, såsom rave, lyskrydsfest etc. Festudvalget sørger også ofte for kunstnere, og har gennem tiden haft store navne såsom Kesi, Kidd, Xander, Suspekt, Ude Af Kontrol mfl.

Bortset fra den første fest er elever velkomne til at tage venner med, og derfor vil man altid møde ca. 500 festglade mennesker, alle i højt humør. Festerne er en god måde at lære de andre klasser og årgange at kende på kryds og tværs samt en god måde at danne nye venskaber på. Kruse tilbyder gæsteentré til fire ud af fem fester i løbet af året. Prisen svinger mellem 70 og 90 kr. for både gæst og elev.

Julefrokost

Den eneste fest, der skiller sig ud fra de andre, er Kruses årlige julefrokost. Hele skolen mødes for at spise sammen inden festen, hvor der vil være et juleshow som 3.g’erne arrangerer. Efter spisningen vil der blive åbnet op for festsalen, hvor der vil være høj musik og humør. Her er gæster også velkomne.

Til alle krusefester vil lærerne stå i baren, hvor de sælger øl og cider. Stærkere alkohol må ikke indtages på skolen. Lærerne er altid i feststemning og gode til at snakke med eleverne.

Rygning samt brug af snus er forbudt på skolens område før, under og efter festen.