Operation Dagsværk

 

OD

Hvad er Operation Dagsværk?: Operation Dagsværk er en oplysnings- og solidaritetsorganisation styret af unge frivillige. Hvert år arrangerer Operation Dagsværk en landsdækkende indsamling, hvor elever på danske ungdomsuddannelser har mulighed for at gøre en god gerning, ved at bruge én dag af deres uddannelse på at arbejde for at sikre mulighed for uddannelse til unge andre steder i verden. I år falder dagsværk-dagen den 2. november.

Kruses Gymnasium har en stolt tradition for at være et af de gymnasier med flest indsamlede penge i forhold til antal elever. Denne tradition skal vi holde fast i! Vi håber derfor, at rigtige mange har lyst til at deltage igen i år.

Årets projekt 2016: ”Med livet på spil”

Årets projekt støtter unge mayaindianer fra Guatemala. En stigende strøm af unge mayaer forsøger hvert år at nå til USA som illegale indvandrere. Det er unge uden uddannelse og job, som lever i fattigdom og med vold, utryghed og daglig diskrimination i deres eget land alene på grund af deres indianske oprindelse. Derfor søger de lykken i USA. Drømmen ender dog ofte som et decideret mareridt, når de unge begiver sig ud på en farlig rejse i menneskehandlernes vold.

Operation Dagsværk-projektet vil give de unge et reelt alternativ til den livsfarlige rejse og det hårde liv som illegal indvandrer i USA. Sammen med en række lokale organisationer og samarbejdspartnere vil projektet skabe uddannelse, jobs og politisk handlekraft for de unge mayaer i Guatemala, så de kan realisere deres drømme i deres eget land.

Det skal ske gennem målrettet faglig uddannelse af de unge mayaer, hjælp til, at de kan komme i gang med deres egen lille virksomhed, personlig rådgivning af dem, som har oplevet vold og diskrimination, lokale og nationale kampagner, dialog med kommunerne og erhvervsdrivende, organisering af de unge samt ved at søge indflydelse på den politik, regeringen og det internationale samfund fører i og over for Guatemala.

OD-temadag:

Skolens OD-udvalg arrangerer hvert år en temadag i samarbejde med OD-sekretariatet, der har til formål at informere og motivere Kruses elever til at arbejde frivilligt på OD-dagen. Temadagen bliver i år onsdag den 14. september. Her får vi besøg af engagerede frivillige fra Operation Dagsværks sekretariat, der vil holde et oplæg for alle skolens elever om årets projekt og derefter vil der være workshops for eleverne i 1.g.

OD-udvalget:

Kruses OD-udvalg står for det administrative omkring temadagen, OD-dagen og dagene op til begge disse. De prøver desuden at motivere så mange elever som muligt til at deltage i dagen og sørger for at de penge, som eleverne har tjent bliver samlet ind og sendt til OD-sekretariatet. Derudover er det også et ekstremt socialt og hyggeligt udvalg, hvor fællesskabet er i fokus. Udvalget er fyldt med kompetente unge mennesker, for hvem det er vigtigt både at gøre en forskel og have det sjovt med hinanden!

Generelt:

Leder du efter et job eller ønsker du at hyre en frivillig den 2. november, eller kender du nogen, der kunne bruge en enkelt eller to, kan du læse mere her:

https://od.dk/side/47/jobbanken

Eller du kan skrive til formændene for udvalget:

Anna Sofie Ginty 3.t: anna.s.ginty@gmail.com,

Amalie Eichler 3.t: amalieeichler@gmail.com

Helene Hjelmsmark 3.t: nunne64@hotmail.com

 

Læs mere om sagen:

www.od.dk