Info til nye 1.g’ere – 2017/18

Velkommen til nye 1.g’ere på Kruses Gymnasium

Vi glæder os rigtig meget til at byde dig velkommen som elev i 1.g på Kruses Gymnasium, hvor vi den xx. august skyder skoleåret i gang i festsalen med gensynsglæde og sommerfugle i maven efter en lang og afslappende sommerferie. For 1.g’erne er det den første dag i et helt nyt liv som gymnasieelev, og du er ikke den eneste, som er spændt denne dag – det er vi allesammen. For vi vil alle gøre vores bedste for, at du får en god og tryg start på et nyt liv som gymnasieelev hos os.

Vi har her samlet en række informationer, som du vil få brug for i din første tid som gymnasieelev:

Fotoplan:
Vi skal tage billeder af dig og alle de andre på Kruse, så du bl.a. har nemt ved at finde ud af, hvad dine nye gymnasievenner og -lærere hedder.
Download planen her – klik.

Introturen:
Du tager på introtur med din nye klasse og teamlærere med en overnatning i en lokal hytte.
Download brev til forældre om introturen – klik.
Download brev til eleverne om introturen – klik.

Den første uge:
Introdagene torsdag den 11. august til fredag den 19. august

  • Torsdag den 11. kl. 8.20-14.00: Du skal møde nogle af dine lærere, der vil lave forskellige faglige og sociale introduktioner med klassen. Du skal fotograferes, og du vil møde repræsentanter fra forskellige elevudvalg.
  • Fredag den 12. kl. 8.20-10.00 forbereder du introtur med din klasse. Kl. 10.00 til 14.00 er der idrætsdag for hele gymnasiet.
  • Mandag d. 15. kl. 8.20-14.00 er der undervisning. Dog er der fra kl. 10.10-11.45 planlægning af introtur.
  • Tirs- til onsdag den 16./17. tager 1.e, 1.m, 1.s og 1.t på introtur med overnatning i lokale hytter, mens 1.i skal på kanotur. Se vedlagte brev om introtur. Hjemkomst onsdag kl. ca. 14.
  • Torsdag den 18.: Almindelig undervisningsdag (se skema i Ludus).
  • Fredag den 19.: Almindelig undervisningsdag (se skema i Ludus). Om aftenen holder Festudvalget den første Krusefest.

 

Grundforløbet:
Du begynder med et grundforløb på et halvt år, hvor du stifter bekendtskab med en bred vifte af gymnasiets fag samt tilegner dig de basale forudsætninger for et godt studieliv og det rette valg af studieretning i december.
Onsdag den 16. november – inden dit endelige valg af studieretning – vil der blive afholdt et møde for dig og dine forældre. Her vil skolens studievejledere og ledelsen informere om studieretninger og besvare alle de spørgsmål, du måtte have. Der vil også være en repræsentant fra ”Studievalg København” til stede, der kan fortælle om dit valgs betydning for dit senere studieforløb.
Hvilke studieretninger, der vil blive oprettet fra 1. januar 2017, er afhængigt af dit og dine kammeraters endelige valg. Vi vil fra skolens side gøre alt for, at flest mulige får deres ønsker opfyldt.