Udveksling

Uanset hvilke fremmedsprog, du vælger på kruse, har du gode muligheder for at komme afsted på udveksling.

Vi har således udveksling for franskelever i 1g i Granville ved Atlanterhavskysten, i 1.g og 2.g i Hamborg og Flensborg for tyskeleverne og i Sevilla i 3.g for spanskeleverne. Og så har vi to aftaler i USA. I 2.g har vi en klasse med engelsk på A-niveau, der rejser til Philadelphia, og i 3.g kan du komme til vores samarbejdsskole i New York, hvis du vælger at opgradere engelsk.

Fælles for alle udvekslingsopholdene er, at du bor hos en lokal familie sammen med en elev fra den skole, vi besøger. Her indgår du på lige fod i familiens liv og har en base for mange spændende oplevelser sammen med familien, de klasser vi besøger og de andre elever fra Kruse, du er afsted med. Når vi så får besøg fra de samme skoler, er det din tur til at være vært for en elev, der som dig kommer med sommerfugle i maven og et nysgerrigt sind. Så du skal være villig til at åbne dit hjem for en fremmed, der kan blive en ven for livet.

Udvekslingerne varer normalt ca. en uge – nogle gange lidt kortere, nogle gange lidt længere.

Udvekslingselever

Vi har også ofte udvekslingselever på Kruse igennem en længere periode. De kommer fra hele verden, følger typisk en klasse gennem et helt år og starter ud helt uden danskkundskaber. Men ved intensiv sprogtræning og samvær med vores udadvendte elever lærer de hurtigt at begå sig på dansk, og de kan blive en integreret del af livet på Kruse.

Du kan hjælpe dem ved at tage godt imod dem og hjælpe dem godt på vej i den første svære tid.