Master Class

TILBUDDET ER GRATIS

… OG TIL ALLE 9. KLASSER I FURESØ KOMMUNE.

Master Class på Kruses Gymnasium er et tilbud til elever i 9. klasse og finder sted over fem gange hver anden tirsdag i september, oktober og november 2016 fra kl. 12.30-15.30. Det giver dig mulighed for at gå i dybden med fag, som interesserer dig, prøve fag af på gymnasieniveau og møde andre unge på tværs af skoler, som har samme faglige interesse som dig. Vi tilbyder Master Class i fagene: bioteknologi, samfundsfag, mediefag og engelsk. Forneden kan du læse om praktiske informationer ang. tilmelding og om fagene, som vi tilbyder i Master Class.

Du tilmelder dig ved at udfylde formularen på vores hjemmeside (klik) og uploade en kort motiveret ansøgning, eller du afleverer ansøgningen på kontoret på din skole. I ansøgningen skriver du, hvilken Master Class du ønsker. Husk, at spørge dine forældre om deltagelse, da vi skal have deres tilladelse.

Praktiske informationer

  • Send din motiverede ansøgning senest mandag den 29. august 2016søg online, klik her
  • Forløbet består af fem gange hver anden tirsdag fra 12.30-15.30 i september, oktober og november 2016
  • Du får besked om, hvorvidt du er optaget senest mandag den 5. september. Undervisningen begynder tirsdag den 13. september
  • Sidste undervisningsdag er den 8. november, hvor vi afslutter med at give dig et diplom

VÆLG ET FAG

Master Class i bioteknologi:
Interesserer du dig for bioteknologi, kemi og enzymer, så er Master Class i bioteknologi noget for dig. Vi dykker dybere ned i aktuelle emner fra bl.a. lægemiddelindustrien, hvor vi f.eks. kan se på udviklingen af nye lægemidler. Vi arbejder med dufte, smagsstoffer og meget andet spændende. For dig, der er interesseret i en karriere inden for bioteknologi og medicinalindustrien.

Master Class i samfundsfag:
Er du interesseret i national og international politik? Master Class i samfundsfag er for dig, der elsker at diskutere samfundsforhold, demokrati og indflydelse i et nationalt og internationalt perspektiv. Måske ønsker du en karriere inden for medier, politik eller i en international organisation. Du vil her kunne finde ud af, om samfundsfag i gymnasiet er noget for dig.
I løbet af efteråret vil du bl.a. komme på tur til Folketinget, der har sæde på Christiansborg.

Master Class i mediefag:
Interesserer du dig for at analysere og skabe levende billeder, så er Master Class i mediefag noget for dig. Vi undersøger, hvordan filmskabere fortæller med levende billeder, og vi forsøger at gøre dem kunsten efter. Vi arbejder således både med at se, hvordan andre har skabt film – og med selv at skabe film. Du behøver ikke kunne håndtere et kamera og redigering på forhånd – alle er velkomne, og alle kan opleve glæden ved at skabe film.

Master Class i engelsk:
Are you curious to find out what English is all about at upper secondary school? And why is it not called “gymnasium”? Well, that is because in English the word gymnasium means a place where you take exercise and develop muscles. That does not happen during our lessons, but we do exercise our brains.

——————————–

Hvad siger eleverne?

Oscar Springborg, Solvangskolen
”Det var fedt at prøve kemi på et højere niveau og få en ny viden om faget. Det var rigtig godt, at læreren tog udgangspunkt i emner, som vi kendte til fra hverdagen – fx hvordan vand bliver renset ”.

Perriya Sureshkumar, Marie Kruses Skole
”Det var spændende, fordi vi lærte en masse anderledes ting – fx om naturstoffer og medicin. Hvorfor brænder chili, når vi spiser det? Og hvilke processer skal nyt medicin igennem, inden vi kan købe det. Og så mødte jeg en masse nye mennesker.”