Elevudvalg

Kruses Skole V2 (45 Of 88)

På Kruse er der en lang tradition for, at eleverne finder sammen i interessefællesskaber på tværs af klasser og årgange.

Det betyder, at vi altid har en hel masse aktive elevudvalg, som du kan læse mere om her:

DSC6175
Kruses Gymnasium 2021 30

Cafe kruse-udvalget

Flere gange om året bliver skolens kantineområde og udendørsareal omdannet til et hyggeligt cafémiljø, der går under navnet Café Kruse. Caféen er en fredagscafé, der åbner straks efter skoletid fredag eftermiddag, hvor eleverne kan samles for at skyde weekenden i gang. Der er garanti for hygge, god stemning og plads til alle.

Bag caféen står et udvalg, som arbejder for at skabe den gode stemning, der har gjort caféen så populær. Der er stor interesse for at være en del af udvalget, som tæller et meget engageret hold af elever fra alle årgange.

Kontaktudvalget

Kontaktudvalget er et udvalg, hvor repræsentanter fra alle skolens elevudvalg mødes med tre lærere og repræsentanter fra ledelsen.

Det er således et forum, hvor elever og lærere kan tage emner op, der har interesse for hele institutionen – og der kan træffes beslutninger med det samme. Kontaktudvalget skal sikre, at alle elevudvalg har mulighed for at samarbejde for at styrke elevdemokratiet mest muligt.

241545708 4298888690158992 4003797709419297232 N

Festudvalget

Festudvalget arrangerer fester for gymnasiet og HF – Krusefesterne, som de kaldes blandt eleverne. Festudvalget udvikler de fedeste festkoncepter  - hver fest har sit tema - og står for planlægning, oppyntning, bar, sceneopbygning og booking af dj’s og kunstnere. Gennem tiden har store navne som Kesi, Kidd, Xander, Suspekt og Ude Af Kontrol gæstet Kruse og skabt en kæmpe fest. 

Hver fest har et tema og festudvalget mødes efter skole de fredage, hvor der er fest, og begynder at gøre skolen festklar. Det tager typisk et par timer, hvorefter udvalgsmedlemmerne hygger med mad og drikke, inden resten af skolen og eventuelle gæster bliver lukket ind. Bortset fra den første fest er Kruse-elever velkomne til at tage venner med, og derfor vil man altid møde ca. 500 festglade unge mennesker.

Kruse FC

Kruse FC arrangerer fodboldaktiviteter for hele skolen. Udvalget står således for det årlige skolemesterskab, hvor boldglade elever fra 8. kl. til 3.g deltager med både pige- og drengehold. Der er sågar tradition for, at lærerne stiller med et hold. Skolemesterskabet giver en hyggelig oplevelse på tværs af klasser og årgange, hvor holdene mødes til kamp, stærkt bakket op af deres klasse, på skolens boldbane i spisepausen.

Lanciers-udvalget

Gallafesten er et af gymnasietidens absolutte højdepunkter! Lancierudvalget står for at arrangere denne storstilede begivenhed med alt, hvad der hører sig til: festmiddag, fotograf, dekoration, underholdning, dj - og selvfølgelig les lanciers!

Alle eleverne kommer i deres fineste outfit, typisk lange kjoler og jakkesæt, og den røde løber vil selvfølgelig blive rullet ud på selve aftenen, så gallatemaet er helt gennemført.

Socialt

Musik-udvalget

I Kruses Musikudvalg mødes musikinteresserede elever fra alle årgange og arbejder i bands og samspilsgrupper. Udvalget arbejder for at få mere musik ind i hverdagen på kruse og optræder typisk til fester, juleafslutning og orienteringsaften.

Kruse stiller musiklokalet på skolen til rådighed for skolens bands. Der er også forskellige muligheder for at synge i kor og lignende, hvilket annonceres løbende. Så der er plads til alle musikinteresserede uanset instrument og erfaring. 

Matematik-udvalget

Matematik-udvalget mødes en gang om ugen og hygger sig med forskellige opgaver. Matematik-udvalget deltager også jævnligt i internationale matematikkonkurrencer både online og ude i verden, hvor matematik-glade elever fra Kruse ofte brillerer! Der trænes også op til den årlige “Georg Mohr”, som er en dansk matematikkonkurrence for gymnasieelever. 

Podcast-udvalget

Podcast-udvalget holder dig opdateret på det, der rører sig på skolen! De udgiver løbende podcasts om de vigtigste begivenheder, som fester, studieture og projekter - men også om hverdagen på Kruse, gossip og ungdomsemner. Podcast-udvalget giver et elevperspektiv på livet på Kruse, og det er et forum, hvor der er plads til at lufte sine meninger og tale åbent elev til elev.

Kunstudvalget

Kunstudvalget et et udvalg for dem, der er kunstinteresserede, hvad end det drejer sig om kunsthistorie eller om at lave kunsten selv. Der er ingen krav til evner, så hvad enten du har svært ved at tegne en tændstikmand eller er den næste Michelangelo, vil der være en plads til dig, hvor du kan lære og fordybe dig i egne projekter såvel som i fælles øvelser. Al kunst er velkommen hvad enten det er tegning, maling, ler etc. Det er desuden vores vision at arrangere ture til kunstmuseer og tage på kurser i f.eks. tegning

Ski-udvalget

Kruses skiudvalg er et af de mest populære udvalg! Her arrangeres en skitur for alle interesserede Kruse-elever i vinterferien. Ofte går turen til de franske alper, hvor der er mange højdemeter og mange kilometer pister at vise evnerne frem på.

Skiudvalget arrangerer turen sammen med et rejseselskab, som sørger for, at ugen også indeholder andet end skiløb. Fx har der været kunstnere ude og spille på klubberne i skiområdet, og der har været arrangeret en stor picnic for alle danske gymnasier, som gæster destinationen.

Sportsevent-udvalget

Tekst om Sportsevent-udvalget er under opbygning.

Miljøudvalget

Tekst om Sportsevent-udvalget er under opbygning.