En Masterclass giver dig mulighed for at afprøve et fag på gymnasieniveau

Gratis Masterclass for 9.-klasseelever

Alle 9.-klasseelever i Furesø Kommune har mulighed for at deltage i en Masterclass på Kruses Gymnasium.

Det er et tilbud, der giver dig mulighed for at gå i dybden med et fag, som interesserer dig og prøve det af på gymnasieniveau sammen med andre unge med samme faglige interesser. Forløbet finder sted over fem undervisningsgange i starten af skoleåret og slutter af med overrækkelse af diplomer.

Du tilmelder dig online her på siden ved at udfylde nedenstående elektroniske blanket og uploade en kort, motiveret ansøgning. I ansøgningen skriver du, hvilken Masterclass du ønsker optagelse på. Husk at spørge dine forældre om deltagelse, da vi skal have deres tilladelse.

Vælg mellem disse fag

Masterclass i bioteknologi
Interesserer du dig for bioteknologi, kemi og enzymer, så er Masterclass i bioteknologi noget for dig. Vi dykker dybere ned i aktuelle emner fra bl.a. lægemiddelindustrien, hvor vi f.eks. kan se på udviklingen af nye lægemidler. Vi arbejder med dufte, smagsstoffer og meget andet spændende. For dig, der er interesseret i en karriere inden for bioteknologi og medicinalindustrien.

Masterclass i samfundsfag
Er du interesseret i national og international politik? Masterclass i samfundsfag er for dig, der elsker at diskutere samfundsforhold, demokrati og indflydelse i et nationalt og internationalt perspektiv. Måske ønsker du en karriere inden for medier, politik eller i en international organisation. Du vil her kunne finde ud af, om samfundsfag i gymnasiet er noget for dig. I løbet af efteråret vil du bl.a. komme på tur til Folketinget.

Masterclass i engelsk
Are you curious to find out what English is all about at upper secondary school? And why isn’t it called “gymnasium”? Well, that is because in English the word gymnasium means a place where you take exercise and develop muscles. That does not happen during our lessons, but we do exercise our brains. English is known as a ”lingua franca” (a common – or – bridge language) which means that if you communicate well in English, you will be able to speak to people all over the world – even if their first language is not English.

Masterclass i matematik
Matematik er det eneste fag, der kan spå om fremtiden. Matematik er også det eneste fag, der kan producere sikker viden. Fordi vi beviser vores påstande. I Masterclass i matematik vil vi bruge ligninger og kurver til at beskrive naturen og samfundet. Hvis man skal forudsige udviklingen i fx CO2-udledning, antal FB-brugere, befolkningens størrelse eller den gennemsnitlige levealder, skal man bruge matematik. Hvis du er lidt bange for faget, vil du opdage, at det er der ingen grund til at være. Og hvis du er god i forvejen, bliver du endnu bedre.

Praktiske informationer

  • Send din motiverede ansøgning senest søndag den 30. august 2020
  • Du får besked om, hvorvidt du er optaget umiddelbart efter ansøgningsfristen
  • Forløbet består af fem undervisningsgange, der finder sted hver tirsdag fra uge 37 til 41 kl. 14.00-15.30
  • Første lektion er tirsdag den 8. september, og sidste lektion er tirsdag den 6. oktober, hvor du får overrakt et diplom for din deltagelse
Ansøg online