Kruses elevudvalg er med til at skabe et godt socialt studiemiljø, hvor elever mødes i interessefællesskaber på tværs af klasser og årgange

Kruses elevudvalg

En stor del af eleverne på Kruses Gymnasium er involveret i ét eller flere elevudvalg. Udvalgene spænder vidt fra sociale til faglige og danner et vigtigt fundament for det gode elevmiljø på Kruse, hvor eleverne mødes i interessefællesskaber på tværs af klasser og årgange.

Nedenfor kan du se lidt om de forskellige udvalg. Hvis du har lyst til at starte et elevudvalg, som ikke allerede eksisterer, er du meget velkommen til det. Skolen bakker op om nye udvalg og er meget åben for at støtte dem på alle mulige måder.

Du kan kontakte alle udvalgene via Lectio.

Café Kruse

Flere gange om året bliver skolens kantineområde og udendørsareal omdannet til et hyggeligt cafémiljø, der går under navnet Café Kruse. Caféen er en fredagscafé, der åbner straks efter skoletid fredag eftermiddag, hvor eleverne kan samles for at skyde weekenden i gang. Der er garanti for hygge, god stemning og plads til alle.

Bag caféen står et udvalg, som arbejder for at skabe den gode stemning, der har gjort caféen så populær. Der er stor interesse for at være en del af udvalget, som tæller et meget engageret hold af elever fra alle årgange.

Café Kruse har også arrangeret forskellige events i samarbejde med Furesøs Ungeråd.

Festudvalget

Festudvalget arrangerer fester på Kruse, herunder Kruses gymnasiefester – eller Krusefesterne, som de bliver kaldt blandt eleverne. Festudvalgets arbejde består i at planlægge festerne, gøre skolen klar til fest med oppyntning, bygge scene, få varmet baren op og møde ind på skolen kl. 10 lørdagen efter en Krusefest for at gøre rent.

Festudvalget mødes efter skole de fredage, hvor der er fest, og begynder at gøre skolen festklar. Det tager typisk et par timer, hvorefter udvalgsmedlemmerne hygger med mad og drikke, inden resten af skolen og eventuelle gæster bliver lukket ind. Når festen er slut, sover festudvalget som regel på skolen for at rydde op næste morgen.

Festudvalget planlægger Krusefesternes temaer og sørger ofte for kunstnere. Gennem tiden har store navne som Kesi, Kidd, Xander, Suspekt og Ude Af Kontrol gæstet Kruse og skabt en kæmpe fest. Bortset fra den første fest er Kruse-elever velkomne til at tage venner med, og derfor vil man altid møde ca. 500 festglade unge mennesker.

Filmudvalget

Filmudvalget er et udvalg, som består af cirka 50 medlemmer og 2 formænd, der sammen står for forskellige events, hvor vi mødes og ser nogle gode film. Dette er en mulighed for, at folk kan lære andre af skolens elever at kende på en afslappet og spændende måde.

Vi stræber efter at afholde arrangementer et par gange om året, hvor vi i Filmudvalget udvælger to film, som alle elever vil have mulighed for at stemme om. Vi glæder os til at se jer til filmaften!

Kontaktudvalget

Kontaktudvalget er et udvalg, hvor repræsentanter fra alle skolens elevudvalg mødes med tre lærere og repræsentanter fra ledelsen.

Det er således et forum, hvor elever og lærere kan tage emner op, der har interesse for hele institutionen – og der kan træffes beslutninger med det samme.

Kontaktudvalget skal sikre, at alle elevudvalg har mulighed for at samarbejde for at styrke elevdemokratiet mest muligt.

Lanciers-udvalget

Lancierudvalget står for at arrangere den årlige gallafest på Kruse, som kaldes Les Lanciers. Udvalget arrangerer selv hele festen, dvs. sælger billetter, køber dekorationer, sørger for dj og en fotograf, så vi altid kan mindes aftenen.

Sidst men ikke mindst sørger udvalget for en middag, der normalt består af to retter. Under middagen har udvalget arrangeret underholdning, der kommer i form af nomineringer og eventuelt en live-optræden.

Efter middagen bliver der danset flere runder Lanciers. Alle eleverne kommer i deres fineste outfit, typisk lange kjoler og jakkesæt, og den røde løber vil selvfølgelig blive rullet ud på selve aftenen, så gallatemaet er helt gennemført.

Vi glæder os til en fantastisk fest med jer.

MKS Robotics

I MKS’ robotudvalg har teknisk interesserede unge mulighed for at låne teknisk udstyr for at lære om bl.a. programmering, fjernstyring og prototyper.

Vi arrangerer til tider undervisning med teknisk tema og har et samarbejde med det lokale bibliotek, hvor vi viser offentligheden, hvilke muligheder der findes på MKS.

Musikudvalget

På Kruse har vi også et musikudvalg, som er oprettet for at gøre det nemmere for alle musikinteresserede elever at øve og spille sammen i grupper og bands. Det fælles mål er at få mere musik ind i hverdagen på Kruse og give elever muligheden for at mødes på tværs af linjer og årgange.

Der bliver af og til dannet forskellige samspilsgrupper, som bliver tilpasset efter medlemmerne, musikønsker og forestående begivenheder. Kruse stiller musiklokalet på skolen til rådighed for skolens bands. Der er også forskellige muligheder for at synge i kor og lignende, hvilket annonceres løbende. Så der er plads til alle musikinteresserede uanset instrument og erfaring.

Musikudvalgets bands og samspilsgrupper spiller til forskellige arrangementer på gymnasiet såsom fester, juleafslutning og Orienteringsaften.

Operation Dagsværk-udvalget

Operation Dagsværk er en oplysnings- og solidaritetsorganisation styret af unge frivillige. Hvert år arrangerer Operation Dagsværk en landsdækkende indsamling, hvor elever på danske ungdomsuddannelser har mulighed for at gøre en god gerning ved at bruge én dag af deres uddannelse på at arbejde for at sikre mulighed for uddannelse til unge andre steder i verden.

Skolens OD-udvalg arrangerer hvert år en temadag i samarbejde med OD-sekretariatet, der har til formål at informere og motivere Kruses elever til at arbejde frivilligt på OD-dagen. Her får vi besøg af engagerede frivillige fra Operation Dagsværks sekretariat, der vil holde et oplæg for alle skolens elever om årets projekt, og derefter vil der være workshops for eleverne i 1.g og 0.g.

OD-udvalget arbejder med at motivere så mange elever som muligt til at deltage i Operation Dagsværk og står desuden for alt det administrative i forbindelse med temadagen, selve OD-dagen og dagene op til begge disse. Udvalget sørger også for, at de penge, som eleverne ind, bliver indsamlet og viderebragt til OD-sekretariatet. Udover det praktiske arbejde er OD-udvalget også socialt og hyggeligt med fokus på fællesskabet.

Skiudvalget

Kruses skiudvalg er blandt de helt populære udvalg. Udvalgets formål er at arrangere en skitur for alle interesserede Kruse-elever i vinterferien. Ofte går turen til de franske alper, hvor der er mange højdemeter og mange kilometer pister at vise evnerne frem på.

Skiudvalget arrangerer turen sammen med et rejseselskab, som sørger for, at ugen også indeholder andet end skiløb. Fx har der været kunstnere ude og spille på klubberne i skiområdet, og der har været arrangeret en stor picnic for alle danske gymnasier, som gæster destinationen.

Livet på skolen
#kruseliv