Tag dykkercertifikat på Kruse

Nu kan du tage dykkercertifikat i løbet af sin gymnasietid på Kruse!

326519978 1570232173440814 4704049721660698894 N (1)

En flok elever har ikældt sig våddragt og udstyr, og er ved at foretage deres første prøvedyk i Værløse Svømmehal. Med sig har de to dykkerinstruktører, hvoraf den ene, Troels Keun Nielsen, er lærer på gymnasiet og initiativtager til projektet.

Troels har mange års erfaring og har dykket i det meste af verden. Han glæder sig til at dele sin passion med eleverne og introducere dem til verden under overfladen: ”Dykning er ligesom en tidslomme, hvor man er gæst på første parket i en helt anderledes verden. Jeg har dykket i vrag fra anden verdenskrig, jeg har dykket med hajer, og jeg har set de mest fantastiske farver og isolerede koralrev. Jeg håber at kunne give min passion videre, men samtidig også at eleverne selv får at se, hvordan den globale opvarmning har store konsekvenser for især koralrevene, der er en del af et kompliceret økosystem, og at vi skal passe på den fantastiske undervandsverden.”  

Fra skoleåret 23/24 bliver det muligt at tage et fuldt dykkercertifikat som en del af din uddannelsen her på Kruse. Her vil eleverne gennemføre et grundkursus med både teoretisk og praktisk undervisning. Den teoretiske del handler om fysikken bag dykning, matematikken bag dykkertabeller samt hvad, der fysiologisk sker med kroppen og luft under tryk. Den praktiske del består af forskellige øvelser, der danner grundlag for en sikker dykning, og den endelig certificering vil finde sted på Korsika i det smukke Middelhav.

Josefine Andersen, Thea Bøcher og Isabella Ludvigsen går i 2.g på Kruse, og var blandt dem, der greb muligheden for et prøvedyk. Ingen af dem havde prøvet det før, og det var da også med en vis nervøsitet, at de kastede sig ud på dybt vand: "Det var lidt grænseoverskridende, første gang vi skulle ned. Jeg følte mig lidt utilpas i situationen, men efter vi havde ligget og plasket lidt i vandoverfladen, kunne jeg mærke, at jeg syntes, det var fedt. Da vi kom helt ned, skulle vi huske at trykudligne, men det fangede vi ret hurtigt. Det var en virkelig fed oplevelse! Vi tog det stille og roligt. Alle fik lov til at tage det i deres eget tempo, så alle blev trygge ved at komme med ud på det dybe,” fortæller Thea.

Med et dykkercertifikat, åbner der sig en helt ny verden. De elever, der fremover tager det fulde dykkercertifikat vil kunne leje udstyr og dykke i hele verden, og opleve alt fra smukke koraller og uberørte rev, til stimer af fisk og hvem ved, måske endda store hajer! Og det er da også noget, der vækker eventyrlysten i Isabella: ”Jeg har længe tænkt på, at det ville være fedt med et dykkercertifikat, så jeg kunne rejse rundt i verden og dykke, og det her prøvedyk var bare en rigtig god og tryg måde at prøve dykningen af på.”

Josefine er ikke i tvivl om, at det er en unik chance for at få en helt anderledes oplevelse i skoleregi: ”Det var en virkelig fed oplevelse, som vi 100% kan anbefale andre elever. Vi synes helt klart, at man skal kaste sig ud i det, hvis man får muligheden.”