Godt gået!

Man kan vist roligt sige, at det var godt gået, da en flok elever kastede sig ud på en 50 km. lang vandretur i vintermørket! Turen gik hele vejen fra Farum, ud til Øresund og tilbage igen ad Rudersdal Ruten.

Det var idræts- og biologilærer Esben Woge Stenderup, som i anledning af sin fødselsdag havde ønsket sig, at elever og kolleger gjorde ham selskab på turen. Og den invitation var der altså 23 elever og et par kolleger, der tog imod. Der var sågar et par tidligere elever, der vendte ”hjem” for at være med på turen!

Turen startede om eftermiddagen og blot en time efter afgang sænkede vintermørket sig over den energiske flok. Så var det om at få pandelampen på og det lange ben foran! Turen gik fra Farum til Rudersdal Ruten, som ledte de vandrende hele vejen ud til kysten og tilbage igen gennem by og skov, langs marker og moser, over broer, gennem tunneller, regn og slud.

272302606 275983851303393 3128916604181203485 N

Hvorfor kaster man sig så ud på sådan en tur? Til det spørgsmål svarer Laura fra 1.m: ”Jeg gik med for oplevelsen. Jeg syntes, det var et godt initiativ, som jeg gerne ville støtte op om. Det var rigtig hyggeligt, og så har man bare nogle helt andre samtaler med hinanden på sådan en tur, end man har til hverdag.”

For mange af turens deltagere var det både en lejlighed til at få en særlig social oplevelse sammen og samtidig udfordre sig selv. Lauras klassekammerat Mahtab fortæller: ”Jeg kan godt lide at løbe lange distancer – jeg løb et halvmaraton i sidste uge, så hvorfor ikke også prøve at gå 50 km.?”

Undervejs blev der gjort lidt af hvert for at holde energien oppe – eleverne fandt hurtigt en fed playliste frem på mobilen og holdt tempoet oppe med et friskt beat. Henunder aftenen blev der også gjort pit stop på La Qualita i Birkerød, hvis lækre stenovnspizzaer gav fornyet energi.

Men det ændrer ikke på, at der var mange ømme fødder på ruten den nat! Nogle gik 10 km., mens andre nåede op på 20, 30 og 40 km. – i sig selv flotte præstationer! Da Mikkel fra 3.m kom i mål efter 50 km., var det første ord, der faldt ham ind: ”Smerte! De sidste ti kilometer var ekstremt hårde og det var svært at abstrahere for smerterne i fødderne og leddene. Men det var en kæmpe lettelse at komme i mål – og så er det bare så fedt at kunne sige, at man har gjort det!”