Hvorfor vælge et privat gymnasium?

På Kruses Gymnasium vil du ikke kun opleve et spændende og engagerende studiemiljø, men også en ekstra opmærksomhed på din faglige udvikling og trivsel. Vi har en helhedsorienteret tilgang til dannelse, og derfor følger vi vores elever tæt og prioriterer den pædagogiske del af vores arbejde højt. Hos os handler det ikke kun om at komme ud med et højt snit, men om at udvikle sig og trives.

Kruse er sted, hvor du ikke forsvinder i mængden, og vi gør meget for at støtte elever, som oplever udfordringer i løbet af gymnasielivet. Der er aldrig langt mellem elev og lærer, og vi lægger stor vægt på individuel vejledning både for dem, der mangler ekstra udfordringer, og for dem, der
har brug for ekstra støtte.

Det faglige niveau på Kruse har altid været højt, og de fleste af vores elever vælger at læse videre på en lang, videregående uddannelse. Man behøver ikke at have et højt snit for at starte på Kruse, men hvis man er klar til at være en del af en kultur, hvor vi engagerer os og går op i undervisningen, så er der en god chance for, at man vil opleve et fagligt løft.

Tradition, faglighed og nærvær

På Kruses Gymnasium bliver du en del af en lang og stolt tradition, hvor faglighed og nærvær er i højsædet. Skolen blev grundlagt i 1869 af Marie Caroline Ernestine Clementine Kruse under mottoet "Ej at synes, men at være", og til den dag i dag er det vores ambition at være et sted, hvor man ikke bare udvikler sig fagligt, men udvikler sig som menneske.

For os er der ikke forskel på uddannelse og dannelse - en uddannelse på Kruses Gymnasium indebærer ikke kun et højt fagligt niveau, men også opmærksomhed på alle de facetter, der gør os til dannede mennesker i traditionel forstand: evnen til at fordybe sig, evnen til at reflektere, lysten til at udvide sin horisont og engagere sig i vores samfund.

Vi kan frit optage elever

Som privat gymnasium kan vi frit optage elever - uanset bopælsadresse og transporttid. Vores elever er bosat både i og uden for Furesø Kommune, og mange kommer fra andre grundskoler end Marie Kruses Skole.

Som privat gymnasium står vi uden for den politiske aftale om elevfordeling - en aftale, som oprindelig skulle fordele elever efter indkomstgruppe og transporttid, men som i det nye regeringsgrundlag er revideret, så elever kun fordeles efter transporttid. Private gymnasier er ikke underlagt denne aftale. Vi kan fortsat optage elever uafhængigt af politiske aftaler.