Isabella er finalist i Projekt Forskerspirer 

"Der er 8 milliarder mennesker på kloden, og alle disse mennesker har behov for mad." Sådan lyder indledningen på Isabellas forskningsprojekt, som har taget hende hele vejen til finalen i Projekt Forskerspirer 2023!

Isabella Holmgren fra 3.t blev nomineret til årets forskerspire for sit projekt: Optimering af afgrødeudbytte gennem genmodificering af Rubisco activases 3'UTR. Projektet handler om, hvordan man kan bruge genmodificering til at gøre risplanter mere varmestabile og dermed modstandsdygtig overfor de stigende temperaturer.

Projekt Forskerspirer er et landsdækkende talentprogram for gymnasieelever, der drives af Københavns Universitet i samarbejde med Aarhus Universitet. Elever i 2. g. eller 1. hf på de gymnasiale ungdomsuddannelser kan deltage.

Gymnasieeleverne får i løbet af deltagelsen mulighed for at udvikle deres akademiske talent ved at fordybe sig i et emne, de brænder for, og udvikle et forskningsdesign i samarbejde med en forsker. Projektet sendes til bedømmelse hos en videnskabelig jury, der udvælger de tre bedste projekter i hver kategori.

Den 7. december gik Isabella på scenen i den flotte, gamle festsal på Københavns Universitet og præsenterede sit projekt sammen med 11 andre unge forskere, som havde arbejdet med forskningsprojekter inden for både naturvidenskab, humaniora, samfundsvidenskab og sundhedsvidenskab.

Foto: Carl Ravnbak

8J7A9922
8J7A9911
8J7A0315
8J7A0250
8J7A0352