Kruses Gymnasium arbejder intenst med talentpleje inden for flere faglige retninger

Kruses talenter

Du behøver ikke være superklog for at begynde på Kruse, men du har gode muligheder for at blive det, mens du er her. Vi tilbyder undervisning af høj kvalitet målrettet netop dig og dine evner, og så tiltrækker vi mange elever, der gerne vil lære noget og udfordres til det yderste – det er bl.a. derfor, vi har et af landets højeste karaktergennemsnit.

Hvis du er blandt de dygtigste inden for et eller flere fag eller bare er interesseret i at suge til dig på højeste niveau, har vi en række tilbud, som du kan læse mere om her på siden. Du kan også kontakte Kruses koordinator for talentaktiviteter:

Lone Holm
Tysk, historie og samfundsfag
Akademiet for talentfulde unge (ATU)

Vi har været med i ATU (Akademiet for Talentfulde Unge) i mange år, og vores elever bidrager altid aktivt til akademiets aktiviteter. Udvælgelsen af elever til ATU finder sted i efteråret i 1.g og sker efter ansøgning. Du kan læse mere om ATU på deres hjemmeside i linket til højre.

TURBO

Vi sender ligeledes elever til TURBO – et talentprogram i innovation og entreprenørskab. Dette tilbud er til dig, der drømmer om at blive udfordret på dine kreative kræfter indenfor innovation og entreprenørskab. Vores elever kan deltage på TURBO i 2.g. I oversigten til højre kan du finde et link til TURBO’s hjemmeside, hvor du kan læse og se meget mere om talentprogrammet.

Georg Mohr

For dygtige matematikelever er der mulighed for at deltage i den årlige Georg Mohr-konkurrence. Vi har tradition for at komme meget langt – enkelte elever sågar helt til de store finaler i Østen. Hvis du deltager i Georg Mohr, har vi et samarbejde med TalentCampDK, der tilbyder ekstra træning mellem første og anden runde. Du kan læse meget mere om Georg Mohr på Georg Mohr-konkurrencens hjemmeside i linksamlingen til højre.

Projekt Forskerspirer

Kruse har også af og til elever med i Københavns Universitets Projekt Forskerspirer. Det er for dig, der måske allerede har en forsker i maven og et projekt, du kunne tænke dig at afprøve. Dette sker i samarbejde med en rigtig forsker fra et universitet. Du kan læse mere om Projekt Forskerspirer via linket til højre på siden.

DM i Sprog

Kruse er fast arrangør af den årlige sprogkonkurrence i andet fremmedsprog. Her får særligt sproginteresserede elever mulighed for at vise sig frem med ordforråd, sætningskonstruktioner og gramatik på tysk, fransk eller spansk. Du kan høre mere om DMiSprog hos din tysk-, fransk- eller spansklærer.

OL

Hvert år afholdes forskellige olympiske konkurrencer i primært de naturvidenskabelige fag med deltagelse af talentfulde elever fra hele verden. Der er også OL i lingvistik, hvor elever fra Kruse har deltaget. OL-konkurrencerne finder sted over hele verden, og Kruse er altid med. Ofte når Kruse-eleverne endda rigtig langt. Du kan høre mere om OL-konkurrencerne hos dine naturvidenskabelige lærere.