Seneste information om genåbning af Kruse

20. maj 2020
1.g og 2.g må nu vende tilbage

Så kom den meddelelse, som vi alle har ventet på: 1.g og 2.g får nu langt om længe lov til at komme tilbage på skolen igen fra onsdag den 27. maj. Vi glæder os meget til at se dem igen, så VELKOMMEN tilbage.

For at overholde de sundhedsfaglige retningslinjer er det dog nødvendigt at foretage en del tilpasninger, og disse vil blive meddelt direkte til eleverne via Lectio.

Vi kan dog allerede nu sige, at alle planlagte årsprøver vil blive afholdt på skolen, men efter en ny plan, som vil blive udmeldt via Lectio i løbet af Kristi Himmelfartsferien.

Skemaet for uge 23 og 24 vil ligge klar i Lectio i løbet af næste uge, men klasserne må forvente kortere skoledage, hvor man enten har 1. og 2. modul eller 3. og 4. modul.

Vi gør opmærksom på, at der fortsat vil være tale om nødundervisning, hvilket bl.a. kommer til udtryk ved kortere skoledage. Dette skyldes, at vi fortsat skal overholde afstandskravet mm., som bl.a. betyder, at hver klasse placeres i to klasselokaler. Alle klasser kan derfor ikke være på skolen samtidig. I de tilfælde, hvor det kan lade sig gøre, vil undervisningen blive afholdt udendørs.

Men under alle omstændigheder bliver det godt at vende tilbage til noget, der ligner en normal skoledag.

Studenterhuer og translokation

På skolen venter vi fortsat på tydelige regler og retningslinjer for, hvordan vi kan fejre studenterne. Det vi ved på nuværende tidspunkt er, at huen lander på studenternes hoveder efter SRP-eksamen, som afvikles den 17.–19. juni.

Vi håber, at forældre og evt. søskende kan få lov til at være tilstede på skolen på selve dagen, men vi afventer stadig en udmelding fra myndighederne.

Det samme gælder for translokationen, som finder sted den 26. juni, men også her må vi fortsat væbne os med tålmodighed. Vi arbejder dog på en model, hvor selve translokationen finder sted i kantinen kun for studenterne, men hvorfra der livestreames, så forældre og familie kan følge med.

Og så er der lige det med vognturen. Får studenterne mon lov til at gi’ den gas og få luftet huen og nyde friheden på turen rundt i sommerlandet? Vi håber det inderligt, men ved det ikke på nuværende tidspunkt. Men under alle omstændigheder ser vi frem til nogle festlige dage, hvor vi på trods af omstændighederne vil gøre alt, hvad vi kan for at fejre studenterne – det har de fortjent.

 

Med venlig hilsen

Carsten Gade

Rektor