Oplev en anden skolekultur og en anden verden, som du har set

på film og i serier

07. dec 2020
Oplev en anden skolekultur og en anden verden, du har set på film og i serier - en “rigtig” amerikansk High School - og få en partner fra USA, du kan opleve en masse sammen med

Udover at alle klasser tager på studietur i uge 11, i deres andet år (2.g), kan man også ønske at deltage i Kruses amerikanske udveksling, hvor vi sender 20-25 elever til USA i uge 42 og 43, ugerne efter efterårsferien, og hvor man får genbesøg af sin amerikanske udvekslingspartner i april året efter i ca. 10 dage. 

Næste gang, vi tager afsted, bliver i uge 42 i 2021, og vi får amerikanerne hjem på besøg hos os i april 2022. 

Man kan desuden også tage afsted igen i 3.g.

Hvad indebærer det?

 

Prisen for at komme afsted er basalt set en flybillet, måske lidt mere for bustransfer, men det er stort set det. Prisen for at komme afsted afhænger derfor af, hvad vi kan få af tilbud fra flyselskaberne, men omkring 5000-6000 kr. er hvad det plejer at koste. Vi prøver selvfølgelig at finde det billigere, hvis vi kan. 

Så skal man selvfølgelig lægge hus til at have en amerikansk elev boende hos sig og sørge for, at de får mad og drikke, mens de er på besøg. Ligesom de gør det samme for dig, når du er hos dem. Dog vil Kruse gerne sørge for at give madbilletter, så de amerikanske elever kan få frokost i kantinen, når de er på skolen. 

Udover det økonomiske, så kræver det også, at du og din familie har plads og overskud til at have en teenager mere boende og at I har lyst til at lave noget sammen med jeres gæst. Men I behøver ikke arrangere dyre middage og udflugter. Faktisk er det, som de amerikanske elever tit sætter mest pris på at “hygge” med deres danske familie – noget som de sjældent har tid til derhjemme, som eleven forneden også beskriver.

Krav til dig for at kunne komme med

 

Først og fremmest skal du have lyst til det. Jo mere positiv og imødekommende du er overfor din partner og værtsfamilie, jo mere får du ud af turen. De amerikanske familier og elever er meget glade for, at vi kommer og besøger dem og meget interesserede i at lære af udvekslingen, så det er vigtigt, at du også er engageret og interesseret. 

 

Et konkret krav er også at du skal have lavt fravær. Du kommer til at misse en del timer, mens du er i USA, og din klasse derhjemme har normal undervisning. Så selv om man får tid til at lave lektier og følge med i, hvad der sker derhjemme, mens man er afsted, så har man noget, man skal indhente, når man er hjemme igen. Og du får lidt mere travlt end normalt under genbesøget, når du både skal passe skole og være vært for din partner. Det er hårdt, men det er det værd! Men altså, har du højt fravær, som ikke skyldes noget uforsætligt, så skal du ikke regne med, at du kan komme afsted. 

Derimod behøver du ikke at være god til engelsk allerede. Til gengæld vil du blive bedre til engelsk af at være med. 

Du behøver heller ikke bo i et stort hus med gæsteværelse til din amerikanske partner. Dog duer det ikke at sove i samme værelse, hvis du skulle få en partner af modsat køn.

Du skal også have et åbent sind. Du kan komme til at bo i en familie med andre normer og holdninger, end du er vant til. Det skal du kunne rumme i den korte tid, det drejer sig om. Måske vil du endda opdage, som tidligere Kruse-elever har, at folk med meget anderledes holdninger kan være rigtig flinke alligevel. Og så vil du opleve kultursammenstød, store og små oplevelser og tit, når man mindst venter det, som de to piger i videoen her: 

Foreløbig plan for udvekslingen, 2021-22:

Afrejse i uge 42 2021, 19. oktober til 31. oktober

Hjemkomst uge 43 2021, 19. oktober til 31. oktober

 

Mens man er afsted, får man: 

  • Skoledage, hvor man følger sin partner
  • Ekskursioner til Philadelphia, New York City og måske Washington DC
  • Måske deltagelse i High School Fest, som Homecoming
  • Deltagelse (som tilskuer) til Amerikansk High School Football kamp fredag aften
  • Tid sammen med sin amerikanske familie og partner

 

Genbesøg i april 2022, måske fra fredag 22. April 

Afrejse tilbage til USA ca 10 dage senere, måske søndag 1. Maj

  • Skoledage på Kruse med sin partner dele af dagene
  • Ekskursioner til København og historiske seværdigheder
  • “Hygge” med din familie, så godt som I kan 🙂 

 

Hvis du vil med?

Vi introducerer til næste års tur lige før jul og åbner for tilmeldinger i foråret. Hvordan en eventuel udvælgelse af elever vil foregå, hvis der er mange, der gerne vil afsted, vil du få mere at vide om i den forbindelse. 

… Og så lige en sidste video

 

 

Galleri