Goethe-samarbejde

DSC3411 1024X683

Marie Kruses Skole samarbejder med Goethe-Instituttet om at styrke elevernes interkulturelle kompetencer og glæde ved det tyske sprog.

Marie Kruses Skole har som blot få andre skoler i landet indgået et samarbejde med Goethe Instituttet i Danmark om at blive en såkaldt PASCH-skole.

277339034 365161718953535 4360250637598010934
Kruses Gymnasium 2021 18

Samarbejde med Goethe Instituttet

Samarbejdet med Goethe Instituttet betyder, at Marie Kruses Skole kan lave en række tyskfaglige aktiviteter i og uden for skolen og derigennem styrke elevernes sproglige og interkulturelle kompetencer og deres glæde ved sproget.

Ud over workshops giver samarbejdet eleverne mulighed for kunne få sommerferiestipendium til international lejrskole i Tyskland eller aflægge Goethe Instituttets prøve, som letter vejen til samarbejde og studium i tysktalende lande.

Som PASCH-skole kan Marie Kruses Skoles elever også nyde godt af et verdensomspændende digitalt netværk, hvor ca. 1.000 skoler deltager i undervisningsrelaterede begivenheder, og hvor der er nem adgang til en række didaktiserede materialer til tyskundervisningen.

Ligeledes kan skolens tysklærere nyde godt af projektet i form af interne kurser, rejsekurser og studieophold med det mål for øje at styrke elevernes muligheder for at styrke interessen for sproget og faget tysk i undervisningsøjemed og som fremtidigt arbejdsområde.

Goethe Instituttet har gennem længere tid samarbejdet med Marie Kruses Skole i sprogkonkurrencen DMiSprog, der afholdes på skolen hvert år. Den afgørende interesse for at indgå et samarbejde med Marie Kruses Skole har dog været vores status som privatskole med både grundskole og gymnasium. Denne konstruktion giver en enestående mulighed for at bygge videre på elevernes faglige og kulturelle interesser for tyskfaget fra grundskole og videre til gymnasium.

På verdensplan har ca. 600 skoler i over 100 lande indgået samarbejdsaftaler med Goethe Instituttet om at blive PASCH-skoler. Goethe Instituttets formål er at fremme kendskabet til det tyske sprog og pleje internationalt kulturelt samarbejde.

Elevfilm om Goethe-samarbejdet