Ny elev

Redigeret

Kære kommende elev på Kruse

Her på siden kan du læse mere om første skoledag og finde vigtige informationer om din start på Kruses Gymnasium.

DSC1085

Første skoledag

 

Vi glæder os til at se dig på første skoledag, onsdag den 9. august kl. 10. Vi starter med fælles velkomst i kantinen ved rektor Carsten Gade. Derefter går du med din klasse og lærerteamet til et lokale, hvor du møder dine nye klassekammerater i stamklassen og jeres Kruse-guider. Her hører du lidt om introeftermiddagen på Kruse og bliver vist rundt på skolen. Første skoledag slutter senest kl. 14. Du skal ikke medbringe bærbar til første skoledag, men gerne noget at skrive med.

På første skoledag vil vi bede dig møde op i en t-shirt eller lignende i den farve, der står nedenfor. Så har du allerede fra begyndelsen mulighed for at se, hvem du skal gå i klasse med.

GF1: HVID

GF2: GRØN

GF3: SORT

GF4: BLÅ

GF5: RØD

Introdage i august

9. august kl. 10-14: Første skoledag

Velkomst i kantinen og klassetid med nye kammerater, lærere og Kruse-guider. 

10. august kl. 8.20-14: Introaktiviteter 

Du skal møde nogle af dine lærere, der vil lave forskellige faglige og sociale introduktionsaktiviteter med klassen. Sammen med klassen og jeres Kruseguider planlægger du udklædningstema og kampråb til idrætsdagen, som finder sted fredag.

11. august kl. 8.45-15.30: Idrætsdag

I første modul er der undervisning og kl. 10-15.30 er der idrætsdag.

14.-21 august kl. 14-17: Introeftermiddage

GF1: 14. august kl. 14-17

GF2: 15. august kl. 14-17

GF3: 16. august kl. 14-17

GF4: 17. august kl. 14-17

GF5: 21. august kl. 14-17

31. august kl 17-20: Fællesaften

Vi holder fællesaften for hele første årgang.

Vigtige datoer i 2023

9. august: Skolestart

14.-21. august: Introeftermiddage

18. august: Første Café Kruse

21. september: Møde om bl.a. studieretningsvalg for forældre og elever

29. september: Første Krusefest

29. september: Valg af studieretning

23.-26. oktober: AP- og NV-eksamener

30. oktober: Første dag i studieretningsklasserne

7.-8. november: Introtur for hele 1. årgang

Hilsen fra elevrådet

Kære kommende 1.g’er, og ikke mindst, kommende Kruse-elev

Om lidt begynder en ny tid i dit liv. En tid med mange nye oplevelser, venskaber og faglige fremskridt. Du har valgt en skole med stort fokus på tradition, faglighed og nærvær. Disse tre ord vil du blandt andet møde på skolens mur, når du møder op på første skoledag.

Selvom gymnasietiden er en fed tid, med mange muligheder for at finde sig selv, kan det også være en svær tid. Derfor vil vi give jer tre gode råd til at gøre gymnasietiden til de fedest mulige tre år af dit liv.

  1. Engager dig i udvalgsmiljøet på Kruse

På Kruse har vi mange udvalg med udgangspunkt i forskellige interesser. Vi har blandt andet udvalg som filmudvalget og kunstudvalget samt café Kruse- og festudvalget. De byder på mange muligheder for at møde elever fra skolens andre årgange, og dermed udvider man sin omgangskreds. På den måde gøres gymnasietiden endnu federe.

  1. Snak med nye mennesker

Igen gør det gymnasietiden lettere, og federe, hvis du er åben for at tale med nye mennesker. Det gælder både de andre klasser på årgangen, samt 2. og 3.g’erne. Vi bider ikke og vil hellere end gerne hjælpe jer, hvis I har spørgsmål.

En oplagt mulighed for at lære folk fra de andre årgange og klasser at kende, er festerne. Dette leder os til det tredje og sidste råd vi vil give jer, før I starter efter sommerferien.

  1. Deltag til skolefester og caféaftener

Kruses fester og caféer er en stor del af vores identitet som gymnasie. Det er her vi møder nye mennesker, vi normalt ikke ville møde på gangen eller i udvalgene. Ud over dette er skolefesterne en oplagt mulighed for at samles som klasse til forfester og generel hygge før festerne. Man lærer hinanden at kende på en helt anden måde, når man står uden for faglighed og generelle skolerelaterede situationer.

Festerne er en super hyggelig tradition, uanset om du er til cocktails eller mocktails.

Vi glæder os super meget til at møde jer allesammen og lære jer at kende efter sommerferien, samt at starte det nye skoleår. Vi håber, I får de fedeste tre år, og at I vil se tilbage på gymnasietiden med et smil.

Bedste hilsener,

Jeres elevrådsformænd Julie Steffensen og Josephine Nexø 3.s

Leje af CAS

Matematikundervisningen i gymnasiet bygger i høj grad på CAS (Computer Algebra Systems). Ved skriftlig eksamen er det en forudsætning, at eleverne har CAS til rådighed, men også i den daglige undervisning har eleverne glæde af CAS – på alle niveauer.

I undervisningen anvender vi også opgavetræningsprogrammet Abacus.

Marie Kruses Skole har en lejelicens til den favorable pris 170 kr. om året pr. elev. Licensen dækker installation på én PC eller Mac (programmet kan ikke køre på Chromebook). Beløbet opkræves automatisk over skolepengene.

Programmet er en uvurderlig hjælp til større beregningsopgaver og uundværligt til eksamen.

Til gengæld er det en god ide at have en simpel lommeregner, så man kan udføre mere komplicerede beregninger uden at skulle have den bærbare tændt eller vente på, at soft-waren startes.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte matematiklærer Angela Carstensen på .

Studie- og ordensregler

På Kruses Gymnasium bliver du en del af en ungdomskultur, hvor faglige ambitioner og nære forpligtende fællesskaber er bærende værdier.

Som elev på Kruse har du et medansvar for at opretholde en god og sund skolekultur, og vi forventer, at du behandler dine kammerater, lærere og skolens faciliteter med respekt. Den gode skolekultur er noget, vi skaber sammen.

Du finder skolens studie- og ordensregler her:

Studie- og ordensregler på Kruse