Privat gymnasium

Phphoto.Dk 9670

Hvorfor vælge et privat gymnasium?

På Kruses Gymnasium vil du ikke kun opleve et spændende og engagerende studiemiljø, men også en ekstra opmærksomhed på din faglige udvikling og trivsel. Vi har en helhedsorienteret tilgang til dannelse, og derfor følger vi vores elever tæt og prioriterer den pædagogiske del af vores arbejde højt. Hos os handler det ikke kun om at komme ud med et højt snit, men om at udvikle sig og trives.

Kruse er sted, hvor du ikke forsvinder i mængden, og vi gør meget for at støtte elever, som oplever udfordringer i løbet af gymnasielivet. Der er aldrig langt mellem elev og lærer, og vi lægger stor vægt på individuel vejledning både for dem, der mangler ekstra udfordringer, og for dem, der
har brug for ekstra støtte.

Som privat gymnasium kan vi oprette valghold selv med relativ få elever. Det giver vores elever flere valgmuligheder, men det understøtter også den nærhed, der er i vores undervisningsmiljø - både eleverne imellem, men også elever og lærere imellem. 

Vi tror på, at trivsel er afgørende for læring og udvikling. Derfor vil du hos os opleve et studiemiljø, hvor vi gør rigtig meget ud af alt det, der omgiver den daglige undervisning. Vi har fx rigtig mange elevudvalg, hvor vores elever mødes på tværs af klasserne og dyrker deres interesser sammen - det kan fx være i filmudvalget, strikkeudvalget eller kunstudvalget.  Vi prioriterer elevdrevne aktiviteter højt og støtter altid op om nye initiativer.

Det faglige niveau på Kruse har altid været højt - men man behøver ikke at have et skyhøjt snit for at søge ind hos os. Kruse er for alle, som har lyst til at være en del af et fællesskab, hvor vi både går op i undervisningen og i hinanden. Der er en god chance for, at du vil opleve et fagligt løft i løbet af dine tre år hos os, og langt de fleste af vores elever fortsætter på en lang, videregående uddannelse. På Kruse bliver du en del af en kultur med trygge rammer og nære relationer, hvor vi løfter hinanden - både fagligt og socialt.

Studenter 6

Tradition, faglighed og nærvær

På Kruses Gymnasium bliver du en del af en lang og stolt tradition, hvor faglighed og nærvær er i højsædet. Skolen blev grundlagt i 1869 af Marie Caroline Ernestine Clementine Kruse under mottoet "Ej at synes, men at være", og til den dag i dag er det vores ambition at være et sted, hvor man ikke bare udvikler sig fagligt, men udvikler sig som menneske.

For os er der ikke forskel på uddannelse og dannelse - en uddannelse på Kruses Gymnasium indebærer ikke kun et højt fagligt niveau, men også opmærksomhed på alle de facetter, der gør os til dannede mennesker i traditionel forstand: evnen til at fordybe sig, evnen til at reflektere, lysten til at udvide sin horisont og engagere sig i vores samfund.

Vi kan frit optage elever, som søger ind hos os.

 

 

Kruses Gymnasium er et privat gymnasium. Det betyder bl.a., at vi frit kan optage elever - uanset bopælsadresse og transporttid. Vores elever er bosat både i og uden for Furesø Kommune, og mange kommer fra andre grundskoler end Marie Kruses Skole.

Som privat gymnasium står vi uden for den politiske aftale om elevfordeling - en aftale, som oprindelig skulle fordele elever efter indkomstgruppe og transporttid, men som i det nye regeringsgrundlag er revideret, så elever kun fordeles efter transporttid. Private gymnasier er ikke underlagt denne aftale, Vi kan fortsat optage elever uafhængigt af politiske aftaler.

Alle kan gå på Kruse - og du kan søge om optagelse hos os via optagelse.dk. Ønsker du optagelse uden for ordinær skolestart, er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. 44 34 62 00. Læs mere om optagelse her:

Optagelse

Ønsker du information om kommende skoleår, kan du tilmelde dig vores interesseliste nederst på siden.

DSC4718 LOWRES 1024X683
Kruses Skole V2 (57 Of 88)
Kruses Skole V2 (54 Of 88)
280569666 704530844125551 8803238065298764854 N
203732538 4089431361104727 2022462285642713429 N

Skriv dig på interesselisten og modtag information om kommende skoleår