Elevudvalg

Skærmbillede 2021 12 07 Kl. 21.56.37

Mange af vores elever er involveret i ét eller flere elevudvalg.

Udvalgene kan både have et fagligt eller et socialt fokus og danner et vigtigt fundament for det gode elevmiljø på Kruse, hvor eleverne mødes i interessefællesskaber på tværs af klasser og årgange. Her kan du se de eksisterende udvalg - og har du lyst til at oprette et nyt, er det bare om at komme i gang! Skolen bakker altid op om nye udvalg og initiativer.

240598246 4259794807401714 6794096559633550195 N
238172937 4230451877002674 7555029321925218974 N

Cafe Kruseudvalget

Flere gange om året bliver skolens kantineområde og udendørsareal omdannet til et hyggeligt cafémiljø, der går under navnet Café Kruse. Caféen er en fredagscafé, der åbner straks efter skoletid fredag eftermiddag, hvor eleverne kan samles for at skyde weekenden i gang. Der er garanti for hygge, god stemning og plads til alle.

Bag caféen står et udvalg, som arbejder for at skabe den gode stemning, der har gjort caféen så populær. Der er stor interesse for at være en del af udvalget, som tæller et meget engageret hold af elever fra alle årgange.

Kontaktudvalget

Kontaktudvalget er et udvalg, hvor repræsentanter fra alle skolens elevudvalg mødes med tre lærere og repræsentanter fra ledelsen.

Det er således et forum, hvor elever og lærere kan tage emner op, der har interesse for hele institutionen – og der kan træffes beslutninger med det samme. Kontaktudvalget skal sikre, at alle elevudvalg har mulighed for at samarbejde for at styrke elevdemokratiet mest muligt.

241545708 4298888690158992 4003797709419297232 N

Festudvalget

Festudvalget arrangerer fester for gymnasiet – Krusefesterne, som de kaldes blandt eleverne. Festudvalget udvikler de fedeste festkoncepter  - hver fest har sit tema - og står for planlægning, oppyntning, bar, sceneopbygning og booking af dj’s og kunstnere. Gennem tiden har store navne som Kesi, Kidd, Xander, Suspekt og Ude Af Kontrol gæstet Kruse og skabt en kæmpe fest. 

Hver fest har et tema og festudvalget mødes efter skole de fredage, hvor der er fest, og begynder at gøre skolen festklar. Det tager typisk et par timer, hvorefter udvalgsmedlemmerne hygger med mad og drikke, inden resten af skolen og eventuelle gæster bliver lukket ind. Bortset fra den første fest er Kruse-elever velkomne til at tage venner med, og derfor vil man altid møde ca. 500 festglade unge mennesker.

Kruse FC

Kruse FC arrangerer fodboldaktiviteter for hele skolen. Udvalget står således for det årlige skolemesterskab, hvor boldglade elever fra 8. kl. til 3.g deltager med både pige- og drengehold. Der er sågar tradition for, at lærerne stiller med et hold. Skolemesterskabet giver en hyggelig oplevelse på tværs af klasser og årgange, hvor holdene mødes til kamp, stærkt bakket op af deres klasse, på skolens boldbane i spisepausen.

Lanciersudvalget

Gallafesten er et af gymnasietidens absolutte højdepunkter! Lancierudvalget står for at arrangere denne storstilede begivenhed med alt, hvad der hører sig til: festmiddag, fotograf, dekoration, underholdning, dj - og selvfølgelig les lanciers!

Alle eleverne kommer i deres fineste outfit, typisk lange kjoler og jakkesæt, og den røde løber vil selvfølgelig blive rullet ud på selve aftenen, så gallatemaet er helt gennemført.

241213060 4298882156826312 1733024363517064354 N

Musikudvalget

I Kruses Musikudvalg mødes musikinteresserede elever fra alle årgange og arbejder i bands og samspilsgrupper. Udvalget arbejder for at få mere musik ind i hverdagen på kruse og optræder typisk til fester, juleafslutning og orienteringsaften.

Kruse stiller musiklokalet på skolen til rådighed for skolens bands. Der er også forskellige muligheder for at synge i kor og lignende, hvilket annonceres løbende. Så der er plads til alle musikinteresserede uanset instrument og erfaring. 

Matematikudvalget

Matematik-udvalget mødes en gang om ugen og hygger sig med forskellige opgaver. Matematik-udvalget deltager også jævnligt i internationale matematikkonkurrencer både online og ude i verden, hvor matematik-glade elever fra Kruse ofte brillerer! Der trænes også op til den årlige “Georg Mohr”, som er en dansk matematikkonkurrence for gymnasieelever. 

Podcastudvalget

Podcast-udvalget holder dig opdateret på det, der rører sig på skolen! De udgiver løbende podcasts om de vigtigste begivenheder, som fester, studieture og projekter - men også om hverdagen på Kruse, gossip og ungdomsemner. Podcast-udvalget giver et elevperspektiv på livet på Kruse, og det er et forum, hvor der er plads til at lufte sine meninger og tale åbent elev til elev.

Wqwq

Kruse SoMe

Kruse SoMe er et udvalg af elever, der er med til at skabe kommunikation på gymnasiets sociale medier. Hvis du interesserer dig for digital kommunikation, markedsføring og branding, så skal du helt klart være med i Kruse SoMe! Vi mødes ca. fire gange om året til et planlægningsmøde, hvor vi udveksler idéer og lægger strategi sammen.

Kunstudvalget

Kunstudvalget et et udvalg for dem, der er kunstinteresserede, hvad end det drejer sig om kunsthistorie eller om at lave kunsten selv. Der er ingen krav til evner, så hvad enten du har svært ved at tegne en tændstikmand eller er den næste Michelangelo, vil der være en plads til dig, hvor du kan lære og fordybe dig i egne projekter såvel som i fælles øvelser. Al kunst er velkommen hvad enten det er tegning, maling, ler etc. Det er desuden vores vision at arrangere ture til kunstmuseer og tage på kurser i f.eks. tegning

Skiudvalget

Kruses skiudvalg er et af de mest populære udvalg! Her arrangeres en skitur for alle interesserede Kruse-elever i vinterferien. Ofte går turen til de franske alper, hvor der er mange højdemeter og mange kilometer pister at vise evnerne frem på.

Skiudvalget arrangerer turen sammen med et rejseselskab, som sørger for, at ugen også indeholder andet end skiløb. Fx har der været kunstnere ude og spille på klubberne i skiområdet, og der har været arrangeret en stor picnic for alle danske gymnasier, som gæster destinationen.

Strikkeudvalget

Elsker du at nørkle og sysle med strikning og hækling? Så skal du klart være med i strikkeudvalget. Her kan du slippe kreativiteten løs og dyrke din interesse med andre håndarbejdsglade elever! Strikkeudvalget mødes til hyggelige seancer, hvor der sludres, udveksles idéer og arbejdes på forskellige strikke- og hækleprojekter. Er du nybegynder, er der helt sikkert også plads til dig! I strikkeudvalget kan du altid få tips og gode råd med på vejen. 

Filmudvalget

i filmudvalget elsker vi film! Vi elsker at se film, analysere film og diskutere film. I filmudvalget drøfter vi de film, vi ser sammen og introducerer hinanden for nye film og genrer. Det giver nogle rigtig hyggelige og underholdende aftener med popcorn, godt selskab overraskelser på det store lærred. Er du en film-freak eller synes du bare, det kunne være hyggeligt, så er du altid velkommen i klubben!  

257531198 4525755807472278 3986497782242713710 N

Miljøudvalget

Miljøudvalget arbejder for den grønne dagsorden på Kruse. I samarbejde med UngEnergi, står Miljøudvalget hvert år for at afholde en miljøuge, hvor der stilles skarpt på grøn omstilling, idéudvikling og løsningforslag. På mad-mandag serveres der vegetarisk og klimavenlig mad i kantinen, på tøj-tirsdag handler eleverne genbrugstøj med hinanden og overskuddet går til bevarelse af regnskoven. På off-onsdag skrues der ned for strømforbruget og på transport-torsdag belønnes alle, der tager cyklen i skole. Ugen afrundes med festival-fredag, hvor eleverne mødes til vores fredagsbar, som vi kalder Café Kruse.