Job og praktik på MKS

DSC3561 1 1024X683

Her på siden finder du information om job og praktik på MKS.

 

Vil du gerne være en del af Marie Kruses Skole? Så hold øje med siden her, hvor vi slår ledige stillinger op. Vi er jævnligt på udkig efter dygtige lærere, pædagoger, administrations-, kantine- og servicemedarbejdere, som har lyst til at være en del af vores skole. Ønsker du at sende en uopfordret ansøgning, hører vi gerne fra dig på mks@mks.dk

Kruses Skole V2 (8 Of 88) (1)

Job på MKS

På Marie Kruses Skole bliver du en del af stærkt fællesskab, hvor vi er sammen om det at skabe den bedst mulige skole. Alle faggrupper bidrager til denne mission - hvad enten du er pedel, lærer eller bibliotekar, spiller du en vigtig rolle i at skabe trygge, gode rammer for vores elever.

På Marie Kruses Skole vil du opleve en synlig og engageret ledelse, entusiastiske kolleger og en høj grad af frihed og indflydelse på egne rammer. Vi er altid åbne for nye idéer, og huset er fuld af ildsjæle, som hver især bidrager til en levende og kreativ kultur. 

Hos os går faglighed og fællesskab hånd i hånd. Den høje faglighed har altid været kendetegnende for Marie Kruses Skole og vi arbejder med et bredt dannelsesbegreb, som både handler om faglige og menneskelige kompetencer.

På skolen har vi mange traditioner, som danner en rød tråd gennem skoleåret og understøtter den sociale trivsel. I indskolingen starter hver skoledag med fælles morgensang, og i løbet af skoleåret mødes vi på tværs af klasser og årgange til årstidens aktiviteter og højtider.

Undervisningen er kernen i vores arbejde - men som medarbejder på Marie Kruses Skole vil du opleve, at hverdagen består af mange forskellige sociale, faglige og kreative aktiviteter, som alle sammen er afgørende for at skabe et godt læringsrum. Vi tror på, at det er i det trygge læringsrum, eleverne tør være sig selv og udfordre sig selv. 

Ledige stillinger

Der er pt. ingen ledige stillinger.

Er der ingen ledige stillinger, der matcher dine præferencer, er du altid velkommen til at sende os en uopfordret ansøgning på mks@mks.dk 

DSC3470 1 1024X683

Praktik på MKS

Skolen modtager lærerstuderende inden for alle undervisningsfag, bortset fra specialområdet.

Alle skolens lærere kan have lærerstuderende, og mange er meget interesserede i at medvirke til at uddanne fremtidens lærere. Det betyder meget for Marie Kruses Skole at være uddannelsessted for lærerstuderende. Lærerne udtaler selv, at de oplever samarbejdet med studerende som et godt og udviklingsorienteret input til lærergerningen, og vi mener, at praktikken kan bidrage til lærerens refleksion over egen praksis.

De studerende får lov til at undervise og deltage i alle de møder, som det er hensigtsmæssigt, at de kan deltage i. Det aftales med lærerteamet. Alle lærerne er organiserede i afdelingsteam, årgangsteams og fagteams. Derudover deltager lærerne i fire årlige personalemøder.

De studerende kan, hvis det er muligt, deltage i skole-hjemsamtaler samt forældremøder, og inddrages på alle måder i skolens liv og hverdag. Det forventes, at de studerende opholder sig på skolen i pauserne, medmindre de er gårdvagter. Lærerne har forberedelsestid på skolen, eller de kan forberede sig hjemme. Der er ikke tilstedeværelsespligt på skolen.

Praktikforløbet evalueres løbende af praktiklærerne. I slutningen af praktikforløbet mødes de studerende, praktikvejlederen samt viceinspektøren til en slutevaluering.

Skolens praktikvejleder deltager i læreruddannelsens praktikmøder for at blive opdateret, og deltager tillige i det første informationsmøde med de lærerstuderende på skolen.

Praktiklærerne, praktikvejlederen og skolens viceinspektør drøfter og udveksler løbende informationer om læreruddannelsen og praktikforhold. 

Skolen tillader, at de studerende anvender videooptagelser undervejs i hele praktikforløbet med henblik på de tre kompetenceområder: ”Didaktik, klasseledelse og relationsarbejde”. Inden praktikforløbet begynder, skriver de studerende under på en ”Tro- og loveerklæring”. Denne erklæring sikrer, at videoerne slettes efter kompetencemålsprøven.